Sposób przygotowania

Mięso rozciąć w tzw. księgę. Rozbić lekko tłuczkiem, natrzec sola, pieprzem i ziołami, posmarowac z jednej strony majonezem. Na to wyłożyć w miarę równą warstwę grzybów, zwinac w rolade, dobrze obwiazac biała nicia. Do naczynia żaroodpornego lub brytwanki wlać nieco oleju, włożyć mieso. Piec w temp 160-170 stopni do momentu aż mięso bedzie miękkie (ok. 1,5h). W miedzyczasie co jakiś czas polewać rolade sosem który wytworzył sie podczas pieczenia. Przed podaniem usunać nitkę.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    aż ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczne połączenie i ładny sposób podania mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie rolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !