Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyc, pokroic na ćwiartki i obgotowac 10-15 minut w posolonej wodzie, odcedzic. Kiełbasę pokroić na plasterki lub w gruba kostke, wymieszac z ziemniakami. Cebulę obrać, pokroić w piórka lub plasterki, zeszklic na odrobinie oleju, dodać do ziemniaków. Całosc przełożyć do naczynia żaroodpornego. Olej/oliwe wymieszać z ziołami prowansalskimi (mozemy dodać także rozgnieciony czosnek). Przygotowanym tłuszczem polać ziemniaki. Zapiekać w piekarniku tak długo az ziemniaki bedą miekkie (lekko się zrumienią). Gotowa zapiekankę można posypać tartym serem i siekana zieleniną. Oddzielnie podac sól z pieprzem, tak zeby kazdy mógł sobie doprawić wg. uznania.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    To musi smakować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię zapiekanki za pyszny smak i prostotę wykonania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    świetna polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !