Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wiejska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki równej wielkości 1 kg
sól, pieprz
jak ktos lubi -zabki czosnku
kiełbasa 250 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyzki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wiejska

Ziemniaki obrać, umyc, pokroic na ćwiartki i obgotowac 10-15 minut w posolonej wodzie, odcedzic. Kiełbasę pokroić na plasterki lub w gruba kostke, wymieszac z ziemniakami. Cebulę obrać, pokroić w piórka lub plasterki, zeszklic na odrobinie oleju, dodać do ziemniaków. Całosc przełożyć do naczynia żaroodpornego. Olej/oliwe wymieszać z ziołami prowansalskimi (mozemy dodać także rozgnieciony czosnek). Przygotowanym tłuszczem polać ziemniaki. Zapiekać w piekarniku tak długo az ziemniaki bedą miekkie (lekko się zrumienią). Gotowa zapiekankę można posypać tartym serem i siekana zieleniną. Oddzielnie podac sól z pieprzem, tak zeby kazdy mógł sobie doprawić wg. uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 06.04.2012 22:34
świetna polecam
manaika 11.12.2011 18:47
ciekawy pomysł
anemon 05.04.2011 07:41
Lubię zapiekanki za pyszny smak i prostotę wykonania.
agnieszka189 30.11.2010 11:57
moje smaki
Malinka 12.08.2010 17:06
To musi smakować!
Kate131 24.07.2010 07:51
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak