Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w płatkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 podwójny filet z piersi kurczaka lub 4 wyfiletowane udka (górne części)
maślanka 1 szklanka
jajko 1 szt
płatki kukurydziane 1-2 szklanki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w płatkach

Piersi lekko rozbić, każdą przekroić na pół (udka tylko lekko rozbić). Mięso przełozyc do miseczki, zalać maślanką (tak zeby dokładnie \"okleiła\" mięso), odstawić na noc do lodówki. Kurczaka osaczyć z maślanki, natrzec sola, pieprzem i ziołami. Płatki nieco pokruszyć (bada łatwiej przylegały do mięsa). Mieso panierować w jajku i płatkach, smazyc na rumiano z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.04.2012 13:47
powinnam zrobić to danie.
manaika 07.11.2011 11:58
ciekawa jestem smaku
monika154 02.08.2011 18:33
pycha
ZEWA 16.06.2011 10:09
słyszałam, że drób zalany mlekiem lub maślanką jest bardzo kruchy, muszę spróbować, a płatki też często wykorzystuję jako panierkę.
anemon 28.04.2011 06:56
Fajny pomysł na panierkę, muszę wypróbować.
malaczarna23 04.04.2011 06:43
uwielbiam
ela16 01.04.2011 11:16
pychotka
ewelinapac 03.01.2011 08:35
jest naprawdę pyszny
eli_555 22.10.2010 23:07
Też robię taką pamierkę.
kasiurek 06.09.2010 08:53
bardzo lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak