Sposób przygotowania

Piersi lekko rozbić, każdą przekroić na pół (udka tylko lekko rozbić). Mięso przełozyc do miseczki, zalać maślanką (tak zeby dokładnie \"okleiła\" mięso), odstawić na noc do lodówki. Kurczaka osaczyć z maślanki, natrzec sola, pieprzem i ziołami. Płatki nieco pokruszyć (bada łatwiej przylegały do mięsa). Mieso panierować w jajku i płatkach, smazyc na rumiano z obu stron na oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo lubie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Też robię taką pamierkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    jest naprawdę pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na panierkę, muszę wypróbować.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    słyszałam, że drób zalany mlekiem lub maślanką jest bardzo kruchy, muszę spróbować, a płatki też często wykorzystuję jako panierkę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawa jestem smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    powinnam zrobić to danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !