Sposób przygotowania

Sliwki umyć namoczyć w małej ilości przegotowanej wody i po usunięciu pestek rozgotować w wodzie w której sie moczyły. Zemleć w maszynce, przetrzeć przez sito dodać bulion tak aby sos maiał konsystencję rzadkiej śmietany dodać czosnek roztarty z solą, pieprz, koper, zagotować. Można podawać np.do szaszłyków, lub do drobiu

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    ciekawy smak!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    w sobotę robię grilla, to wypróbuję!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !