Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
cebula biała 2
marynowane ostre papryki 2
śmietana 1/2 szklanki
woda 1/2 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe

mięso pokroić w poprzek włókien w plastry,posolić i rozbić.cebulę pokroić w plastry i chwilkę poddusić na oliwie.dodać plastry mięsa i obsmażyć z obu stron.podlać wodą i dodać pokrojoną paprykę.pod koniec dodać wodę z ogórków i dalej dusić do miękkości.pod koniec zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.07.2011 12:23
smakowite
marcia71 05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki
gosia47-47 06.05.2011 15:46
mniam
Kate131 01.12.2010 08:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak