Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe sakiewki z farszem cukiniowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinii 1/2 szt.
sera żółtego 8 dag
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
jajko 1 szt.
schab bez kości 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe sakiewki z farszem cukiniowym

Schab oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. 4 plastry rozbić cienko, posypać vegetą i pozostawić na godzinę w lodówce. Pozostałe plastry pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z rozgrzaną łyżka oliwy, posypać solą, pieprzem cytrynowym i podsmażać. Cukinię obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć razem przez około 15 minut. Wyjąć, dodać starty na drobnych oczkach żółty ser, wymieszać. Na rozbity plaster schabu wyłożyć porcję farszu, brzegi zawinąć do góry tak, aby powstała sakiewkka i przewiązać nitką. Każdą sakiewkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.10.2012 14:15
Uwielbiam cukinię, w połączeniu ze schabem zapowiada się wspaniale.
Łukasz15 18.03.2012 21:03
smaczne
Małgorzata106 04.10.2011 20:16
super
Ania67 18.05.2011 19:17
inspirujący przepis- na pewno skorzystam
patusia 05.01.2011 02:26
Jak dla mnie wyglądają rewelacyjnie :)
caroline1983 25.07.2010 12:48
Ładnie sie prezentuja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak