Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK KAWOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 łyżka
suchy razowiec kromka
cukier puder 6 łyżka
jajko 6 sztuka
kawa rozpuszczalna 2 łyżka
cukier 12 dkg
woda
kawa 5 (drobno mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK KAWOWY

razowy chleb mielimy.żółtka ucieramy z pudrem na puszystą masę.dodajemy łyżkę zmielonego razowca,mąkę i kawę.na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.masę wylewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszką.pieczemy 40 minut. na polewę gotujemy syrop z cukru i wody.studzimy i po dodaniu kawy mieszamy łyżką aż masa zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak