Sposób przygotowania

Karkówkę oczyścić,pokroić i podsmażyć(oprószyć pieprzem,odrobiną mielonej chili).Po wyjęciu mięsa,na tym samym oleju zeszklić cebulę posiekaną z czosnkiem,dodać kilka kropel octu winnego,łyżkę miodu i ok2łyżek musztardy.Mieszając,doprawić tymiankiem,majerankiem,cząbrem,pieprzem kolorowym,wrzucić kostkę mięsną do sosu,liść i ziele oraz szczyptę imbiru.(sos jest wystarczająco słony bez dodawania soli).Wrzucić mięso i dusić (dodać ok1-2łyżki śmietany do sosu)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !