Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona
kostka mięsna
czosnek 4ząbki
sól,pieprz kolorowy
Imbir mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
miód płynny
Musztarda sarepska Prymat
olej do smażenia
śmietana 12%
karkówka ok0,5kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie

Karkówkę oczyścić,pokroić i podsmażyć(oprószyć pieprzem,odrobiną mielonej chili).Po wyjęciu mięsa,na tym samym oleju zeszklić cebulę posiekaną z czosnkiem,dodać kilka kropel octu winnego,łyżkę miodu i ok2łyżek musztardy.Mieszając,doprawić tymiankiem,majerankiem,cząbrem,pieprzem kolorowym,wrzucić kostkę mięsną do sosu,liść i ziele oraz szczyptę imbiru.(sos jest wystarczająco słony bez dodawania soli).Wrzucić mięso i dusić (dodać ok1-2łyżki śmietany do sosu)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 14.02.2012 22:09
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak