Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane ziołami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1/2 pęczek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
masło miękkie 1 łyżka
sól do smaku 1/3 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane ziołami

Jaja ugoruj na twardo. Ostrym nożem przekrój na połówki. Wydrąż jajka ze środka pozostawiając skorupki. Posiekaj zioła i jaja. Wymieszaj dodaj łyżkę masła. Faszeruj jaja masą i otocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut aż bułka tarta się zrumieni.Odsącz na ręczniczku. Podawaj na roszponce z sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 05.03.2014 10:27
wspaniałe są
goofy9 20.04.2013 23:10
super, jajka wyglądają przepysznie
pestka 08.04.2013 19:48
to świetne śniadanie
jozefinach 04.04.2013 16:16
Uwielbiam faszerowane jaja.
miroslawa 17.03.2013 18:57
są cudne i pięknie podane
Gary Michy 17.03.2013 17:54
O jajeczka bardzo lubię, fajny przepis :)
muffina 17.03.2013 15:27
Wygląda niesamowicie nie jadłam takiej wersji jajek. Te jajkowe przepisy tak nakręcają przedświąteczny okres. Zasłużone- SMACZNE TO!;D
idealme 17.03.2013 14:56
wyglądają przepysznie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak