Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
kremówka 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną

Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i olej, delikatnie mieszając. Wylać na blachę. Piec ok. 120 minut w temp. 160 stopni. Ciepły biszkopt zwinąć w rulon i odłożyć do całkowitego wychłodzenia.
Krem:ubić kremówkę dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklanki gorącej wody . Rozwinąć ciasto i wyłożyć śmietanę. Zwinąć w rulon i odłożyć do wytężenia. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 17.09.2016 21:53
klasyka gatunku
Katarzyna59 26.10.2013 07:59
bardzo apetyczna rolada
Grażyna13 28.06.2013 17:37
Co za pyszności :)
IZABELA29 10.09.2012 09:02
zawsze szybko znika
ben-ka 09.09.2012 10:26
pyszności!
SyMiki 16.11.2011 19:23
Super ale piekłam krócej.
barbara11561 06.07.2011 10:22
Wspaniała rolada i z bitą śmietaną ,którą uwielbiam:):) (na pewno czas pieczenia to 12 minut)
teresa18 02.06.2011 12:41
wygląda na bardzo puszystą
Edyta38 27.03.2011 20:12
pycha
hastalavista 26.01.2011 13:30
ahh... cudo!
Neetka90 10.01.2011 13:06
Pycha
mysza666 14.12.2010 15:18
Ach uwielbiam rolady śmietanowe;)
mili_kati 19.10.2010 16:12
pychotka uwielbiam śmietane
rosik93 22.07.2010 20:54
Lubię roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak