Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, wypłukać. Zalać zimną wodą, zagotować i odlać. Zalać ponownie, tym razem gorącą czystą wodą do m/w 3/4 wysokości mięsa. Dodać 2 liście laurowe i gotować na małym ogniu ok. 1 godziny aż będą miękkie, można pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i papryki oczyścić, pokroić w kostkę. W rondlu roztopić masło, zeszklić cebulę a gdy się zezłoci dodać papryki i lekko podsmażyć. Warzywa przełożyć do żołądków. Doprawić solą, pieprzem, papryką, dusić 5 min.. Oprószyć mąką kukurydzianą, zagotować mieszając. Podawać posypane obficie posiekanym szczypiorkiem, z dodatkiem ziemniaków z wody albo pieczywem...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Często pogardzane, ale zawsze smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !