Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapa rabarbarowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 30 dkg
cukier do smaku
śmietana
ewentualnie przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zapa rabarbarowa

Rabarbar umyć, pokroić w kawałki długości 1,5 cm i wrzucić na wrzątek. Gotować aż zacznie się rozpadać. Posłodzić do smaku. Można do gotowania dodać kawałek skórki cytrynowej. Gotową zupę podprawić śmietaną. Podawać na ciepło lub na zimno z makaronem lub ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 14.12.2011 21:15
hm... tego jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak