Sposób przygotowania

Ciasto:
1. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodając mąkę ziemniaczana i jaja. Do tak przygotowanego kremu dodać sól, mąkę pszenną i wymieszać.
2. Ciasto włożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i upiec.
Masa:
3. Jogurt wymieszać z cukrem. Żelatynę moczyć w zimnej wodzie, Aż napęcznieje, następnie ją podgrzać, a kiedy się rozpuści, dodać jogurt, dobrze wymieszać i schłodzić.
4. Ubić śmietankę, a kiedy zacznie gęstnieć, dodać jogurt z żelatyną. Grubszą warstwę kremu nałożyć na zimny spód tortowy i wygładzić powierzchnię.
5. Winogrona poprzekrawać na pół, usunąć pestki i płaska stroną wcisnąć w zastygły krem. Schłodzić.
6. Galaretkę owocową wymieszać z sokiem winogronowym i podgrzać do zgęstnienia, stale mieszając. Ostudzić i łyżką nanieść na winogrona.
7. Boki tortu przybrać prażonymi wiórkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Pysia, pysia, pysia
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !