Sposób przygotowania

Duże maślaki oczyścić, obrać ze skórki, ułożyć w rondlu, osolić, dodać nieco pieprzu, pokrojoną cebulę i poddusić, aż dobrze puszczą sok. Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem, ułożyć ładnie na nim grzyby, zalać śmietaną, posypać grubo tarta bułką ok. centymetr, wymieszać pół na pół z tartym serem, na wierzch położyć wiórki masła. Wstawić do gorącego piekarnika, aby wierzch się ładnie zrumienił. Podawać z ziemniakami okraszonymi masłem, posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Tylko gdzie zebrać maślaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    uwielbiam grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !