Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane maślaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 60 dkg
cebula 8 dkg
śmietana 3/4 szklanki
masło 8 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dkg
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane maślaki

Duże maślaki oczyścić, obrać ze skórki, ułożyć w rondlu, osolić, dodać nieco pieprzu, pokrojoną cebulę i poddusić, aż dobrze puszczą sok. Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem, ułożyć ładnie na nim grzyby, zalać śmietaną, posypać grubo tarta bułką ok. centymetr, wymieszać pół na pół z tartym serem, na wierzch położyć wiórki masła. Wstawić do gorącego piekarnika, aby wierzch się ładnie zrumienił. Podawać z ziemniakami okraszonymi masłem, posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 03.03.2011 20:44
uwielbiam grzybki
Ewa111 21.07.2010 13:22
Tylko gdzie zebrać maślaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak