Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynaderki w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

deże cebule 3
mąka 2 łyżki
szklanka śmietany
Szczypta przyprawy myśliwskiej
sól, pieprz
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
nerki wieprzowe 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: cynaderki w śmietanie

Przekroić w dłuż na płasko każdą nerkę, wyciąć żyłki, a następnie kilkakrotnie wypłukać, wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować bez przykrycia 5 minut.. odcedzić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podrumienić cebulę pokrojoną w krążki i przełożyć do garnka. Na patelnię włożyć nerki obsypane mąką i smażyć do zrumienienia na silnym ogniu. Przełożyć do garnka z cebulą, posolić, popieprzyć, zalać śmietaną i dusić ok. 20 minut. Podając posypać natką pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.03.2011 09:24
nigdy nie jadłam cynaderek i nie wiem czy się odważę. Gratuluję pomysłu
BozenA 23.12.2010 19:33
mmm
BozenA 23.12.2010 19:33
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak