Sposób przygotowania

Ciasto:
1. Mąkę wsypać do miski, wymieszać cynamonem, dodać masło, cukier i jajka. Wymieszać, utrzeć na gładkie ciasto.
2. Sucharki zmielić lub włożyć do foliowej torebki i rozgnieść wałkiem. Wymieszać z cukrem i cynamonem
3. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki.
Masa:
1. Wysmarowana tłuszczem tortownicę równomiernie napełnić ciastem. Jabłka ułożyć na powierzchni ciasta warstwami tj. po każdej warstwie posypać je mielonymi sucharkami, aż do wyczerpania – zakańczając sucharkami.
2. Na samym wierzchu ułożyć wiórki maślane.

Placek piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !