Sposób przygotowania

Płaty śledziowe ( dobrze oczyszczone z ości ) przekroić na 3 kawałki . Posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oleju. Odłożyć. Cebulę pokroić w ,, piórka „. Warzywa pokroić w cienkie słupki lub utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Na oleju zeszklić cebulę . Dołożyć do niej warzywa . Chwilę smażyć . Podlać wodą i dusić 30 minut. Włożyć ziele angielskie, liść laurowy , przecier pomidorowy. Doprawić sos solą , pieprzem , cukrem wg uznania . W pojemniku lub słoju układać warstwami : gorący sos – śledzie – sos – śledzie i tak do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę ma stanowić sos. Zostawić na ok. 12 godzin by ryba przeszła sosem . Podawać na zimno.

Zdecydowanie wchodzi na stałe do jadłospisu .

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    No proszę jak pomysłowo!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    jak zwykle super apetycznie wygląda i równie dobrze smakuje, próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    cóż za pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !