Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe sajgonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
ogórek zielony 1 szt.
piersi z kurczaka 30 dkg
marchew 1 szt.
seler 1 szt.
grzyby mun 5 szt.
cebula 1 szt.
Szczypiorek cienki
jajko 1 szt.
sos sojowy np. tao tao
papier ryżowy
sałata
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe sajgonki

Ryż przygotować zgodnie z przepisem, podanym na opakowaniu. Wystudzić i ułożyć w misce. Do ryżu dodać pokrojony w cienkie plasterki, o długości ok. 3 cm ogórek, pierś z kurczaka pokrojoną w paski, marchew pokrojoną w paski, seler pokrojony w paski i grzyby namoczone wcześniej w wodzie i pokrojone w paski. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drobno szczypiorek, jajko, sos sojowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać. Papier ryżowy zanurzyć w letniej wodzie, położyć na desce i poczekać, aż zmięknie. Na środku ułożyć liść sałaty i 2 łyżki farszu. Zwinąć i smażyć w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.05.2012 10:47
pyszniutkie
Anna141
Anna141 23.06.2011 10:37
super
iwona332 15.06.2011 10:26
super
Misiakova 05.03.2011 19:51
pycha :)
jolaxa 09.02.2011 21:02
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak