Sposób przygotowania

Ciasto:
1. Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże, oprószyć solą i cukrem, wlać 160 ml przegotowanej ciepłej wody. Zagnieść gładkie ciasto.
2. Ciasto od razu rozwałkować na placek wielkości blachy.
3. Przełożyć ciasto na blachę, uformować wyższy brzeg.
Nadzienie:
1. Przerośnięty boczek pokroić w paski, smażyć go na patelni aż lekko się wytopi i zarumieni.
2. Do boczku dodać cebulę i pora dowolnie pokrojone, wszystko wymieszać z boczkiem, chwilkę poddusić.
3. Warzywa z boczkiem doprawić solą, startą gałka muszkatołową.
4. Gdy farsz ostygnie nałożyć go na ciasto.

Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, zapiekać 25 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !