Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, odcinamy trzony (trzony młodych prawdziwków i koźlarzy czerwonych też się nadają). Wrzucamy to do posolonej wrzącej wody zakwaszonej łyżką octu i obgotowujemy. Odsączamy na sicie i \"hartujemy\" zimną wodą. Po ponownym odsączeniu układamy luźno w słoikach, dodając do każdego goździki i kilka ziaren gorczycy.
ZALEWA: Zagotowujemy wodę z octem, solą i cebulkami. w gorącym roztworze rozpuszczamy miód (nie gotujemy!). Napełnamy zalewą słoiki z grzybami tak, by w każdym znalazły się po 2 - 3 cebulki.
Pasteryzujemy ok. 15 minut. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie robiłam nigdy z miodem, zawsze słodzę zalewę cukrem...wypróbuję na pewno, może być ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    spaghetka

    To musisz spróbować, smak jest niepowtarzalny! :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    na pewno, niech no tylko wybiorę się wreszcie na grzyby! tylko wcześniej musi popadać....
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    spróbuje - ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już niedługo ruszę na grzybki!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !