Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy solą, pieprzem, łyżką mieszanki curry, dodajemy pokrojoną w kosteczkę papryczkę chilli, mieszamy i odstawiamy na chwilę aby smaki się połączyły.

W tym czasie boczek , paprykę i kiwi kroimy w paseczki.

Na patelni podsmażamy boczek. Gdy się zrumieni zdejmujemy go z patelni zostawiając wytopiony tłuszcz i dodajemy posiekany czosnek, chwilę podsmażamy a następnie dodajemy resztę mieszanki curry. Jeśli jest zbyt suche należy dodać odrobinę oleju. Mieszamy aby przyprawa połączyła się z tłuszczem.

Dodajemy kurczaka, rumienimy go. Następnie dodajemy paprykę,sól i pieprz, mieszamy i chwilę podsmażamy.

Wlewamy filiżankę wody i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Gdy jest już prawie gotowa dodajemy kiwi, podsmażony wcześniej boczek i zaprawiamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody. Równomiernie rozprowadzamy. Gdy się zagotuje potrawa jest gotowa.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    To bym zjadła :D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pewno dzięki kiwi jest kwaskowe- muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno wypróbuję przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmm, pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wygląda cudownie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !