Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, oczyścić z łupinek i każde przekroić na połowę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz umyte, osuszone i pokrojone w półplasterki pieczarki. Całość przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć i wyjąć na metalowe sito. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na spodzie naczynia ułożyć cienkie parówki pokrojone w kostkę, a następnie kolejno układać połówki białek z ugotowanych jajek oraz pieczarki podsmażone z cebulką. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni, aby się parówki przysmażyły. Pod koniec podpiekania wyjąć, posypać startą mozzarellą i wstawić ponownie do piecyka, aby ser się roztopił. Przed samym podaniem posypać startymi na tarce o drobnych oczkach żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !