Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z masą budyniową -Józefina

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 25 dag
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
śmietana 18 proc kwaśna 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
cymanon
budyń 2 szt
mleko 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z masą budyniową -Józefina

Budynie ugotować w podanej ilości mleka. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Jedną włożyć do formy.Na nią położyć pokrojone w ósemki jabłka. Posypać je lekko cynamonem. Na to wylać gorący budyń i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 1 godz. w temp. 180*C. Najlepsze polane polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:11
Zawsze sie to ciasto udaje.
Anna169Hosz 05.09.2012 05:34
Mój ulubiony jabłecznik.
Dorota37 12.06.2012 22:28
Jabłecznik super
bami 15.10.2011 22:47
Świetny pomysł, odmiana dla klasycznego jabłecznika :)
bami 15.10.2011 22:47
Świetny pomysł, odmiana dla klasycznego jabłecznika :)
Marzena40 21.02.2011 11:31
pychaaa
iwona332 27.09.2010 01:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak