Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką, cukrem i jajkami .Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zanieść krótko elastyczne ciasto. Podzielić je na dwie części, jedną wyłożyć do wysmarowane i wysypanej tartą bułką foremki (ja używam papieru do pieczenia).Na ciasto wyłożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.Posypać cynamonem i cukrem waniliowym.Jabłka mogą też być przesmażone.Przykryć drugą połową ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Piec ok. 1 godz. w temp.160 - 170*C. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja zjem jabłecznik zawsze i wszędzie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze się to ciasto udaje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !