Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula 2 szt
oliwa 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 3 szczypty
mąka pszenna (łyżki) 1
białe wino 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka z cebulą

Wątróbkę myjemy obtaczamy w mące .Wkładamy na patelnie na rozgrzaną oliwę .Smażymy z obu stron ,dodajemy pokrojoną w wiórka cebulę ,smażymy .Podlewamy ciut winem dusimy można jeszcze podlać troszkę wodą . Na koniec pieprzymy ,solimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Baska Kaska 30.01.2011 20:38
pyszny obiad
pioge7 03.01.2011 16:06
ekstra
IZABELA29 11.12.2010 00:43
lubię
Joanna108
Joanna108 10.11.2010 09:33
Fajnie wygląda. Nie robiłam nigdy wątróbki z winem. Chętnie wypróbuję ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak