Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie krewetkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ementaler 5 dag
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie krewetkowym

4 jajka podzielić na połówki , wyjąć żółtka.Całe jajko i żółtka posiekać .Dodać ementaler , pół łyżki majonezu i sos sojowy. wypełnić farszem białka.Krewetki osączyć, posiekać , wymieszać z resztą majonezu , jogurtem , śmietaną i sokiem z cytryny. Dodać koperek , nieco soli i pieprzu. Jajka zalać sosem , udekorować kawałkami awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.09.2013 16:42
Nie jadam sosu krewetkowego, ciekawe jak smakuje ?
Grażyna13 04.06.2013 19:42
Smakowity przepis :)
barbara11561 03.04.2013 09:11
świetna przekąska
kuklik 11.06.2011 10:24
fajne połączenie
ben-ka 03.06.2011 08:15
tak jeszcze nie jadłam.
matii6 28.05.2011 22:02
takiego jeszcze nie jadłam
Natalia/tubisiek 03.12.2010 08:06
fajne połączenie!
misia53 23.07.2010 00:18
SKŁADNIKI: małe awokado 5 dkg startego ementalera 5 jajek na twardo pojemnik krewetek w zalewie 2 łyżeczki posiekanego koperku 1,5 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżka śmietany pół łyżeczki sosu sojowego sól, pieprz , sok z pół cytryny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak