Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
miód pitny 1/2 szklanki
makaron domowy lub krajanka 100 g
bakalie
olejek migdałowy 2-3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Mak sparzyc, dwukrotnie zmielic w maszynce do mięsa. Dodac miód, olejek migdałowy i bakalie, dokładnie wymieszać. Makaron ugotowac w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Połączyć masę makową, z kluskami, wymieszać. Podawać jako deser. W moich stronach jest to jedna z potraw wigilijnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 07.02.2012 17:13
pycha
treonina 26.09.2011 15:51
Ja na Wigilię robię bułkę z makiem, miodem i mlekiem :-) nigdy nie próbowałam tego dania z makaronem. Ciekawe jak smakuje.
anemon 22.08.2011 07:39
Dla mnie to ciekawy pomysł, bo u mnie na Wigilię jest kutia, a klusek z makiem nigdy nie jadłam.
IKrakowianka 29.05.2011 16:51
jak dla mnie świetne!
rybka 25.03.2011 19:50
pyszności, ale takie kluski jem tylko raz w roku..:) na Wigilię
caroline1983 20.07.2010 23:00
Miał byc miód płynny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak