Sposób przygotowania

Mak sparzyc, dwukrotnie zmielic w maszynce do mięsa. Dodac miód, olejek migdałowy i bakalie, dokładnie wymieszać. Makaron ugotowac w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Połączyć masę makową, z kluskami, wymieszać. Podawać jako deser. W moich stronach jest to jedna z potraw wigilijnych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Miał byc miód płynny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rybka

    pyszności, ale takie kluski jem tylko raz w roku..:) na Wigilię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    jak dla mnie świetne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie to ciekawy pomysł, bo u mnie na Wigilię jest kutia, a klusek z makiem nigdy nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Ja na Wigilię robię bułkę z makiem, miodem i mlekiem :-) nigdy nie próbowałam tego dania z makaronem. Ciekawe jak smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !