Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, przygotować liście wycinając grube żyłki.Pieczarki , cebulki i boczek pokroić w kostkę , podsmażyć na patelni. Wymieszać z mielonym mięsem , posolić i popieprzyć. Farsz układać na liściach zawijać gołąbki. Jabłka obrać , pokroić zalać winem. Dusić gołąbki wraz z jabłkami. Gotowe podawać z ryżem.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: Główka czerwonej kapusty 10 dkg pieczarek 10 dkg surowego chudego boczku 50 dkg mielonej wieprzowiny pęczek dymki 2 łyżki masła 1/2 szklanki wina 2 kwaskowate jabłka sól, pieprz
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To wręcz rarytas!!
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    takich nie widziałam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękne z czerwonej nigdy nie robiłam a i farsz ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ślicznie wyglądają.W czerwonej kapuście jeszcze nie robiłam.Super apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    w czerwonej nie jadłam ale wyglądają pięknie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie piękne,kolorowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też jeszcze nie robiłam w czerwonej kapuście, ale kiedyś jadłam i były bardzo smaczne. Twoje Misiu wyglądają rewelacyjnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne, takie inne, bo zawijane w czerwoną kapustę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !