Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki niby greckie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główka czerwonej kapusty 10 dkg pieczarek 10 dkg surowego chudego boczku 50 dkg mielonej wieprzowiny pęczek dymki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki niby greckie

Kapustę sparzyć, przygotować liście wycinając grube żyłki.Pieczarki , cebulki i boczek pokroić w kostkę , podsmażyć na patelni. Wymieszać z mielonym mięsem , posolić i popieprzyć. Farsz układać na liściach zawijać gołąbki. Jabłka obrać , pokroić zalać winem. Dusić gołąbki wraz z jabłkami. Gotowe podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.09.2013 16:41
Fajne, takie inne, bo zawijane w czerwoną kapustę.
Grażyna13 19.02.2013 19:45
Pyszne :)
anemon 19.08.2012 10:45
Ja też jeszcze nie robiłam w czerwonej kapuście, ale kiedyś jadłam i były bardzo smaczne. Twoje Misiu wyglądają rewelacyjnie.
Ania67 05.02.2012 12:43
wow
ben-ka 29.11.2011 09:04
jakie piękne,kolorowe:)
Grazyna0211 28.11.2011 16:54
fajne
Wafelek2601 27.11.2011 12:30
ciekawe
Motorek 15.07.2011 09:43
super
ankaryba 23.06.2011 22:08
w czerwonej nie jadłam ale wyglądają pięknie;)
barbara11561 11.05.2011 05:46
Ślicznie wyglądają.W czerwonej kapuście jeszcze nie robiłam.Super apetyczne:)
kuklik 04.04.2011 08:11
piękne z czerwonej nigdy nie robiłam a i farsz ciekawy
Aneta41 06.03.2011 21:00
takich nie widziałam
ben-ka 20.01.2011 09:55
To wręcz rarytas!!
misia53 28.07.2010 21:21
SKŁADNIKI: Główka czerwonej kapusty 10 dkg pieczarek 10 dkg surowego chudego boczku 50 dkg mielonej wieprzowiny pęczek dymki 2 łyżki masła 1/2 szklanki wina 2 kwaskowate jabłka sól, pieprz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak