Sposób przygotowania

Pomarańcze sparzyć, zetrzeć skórkę, obrać dokładnie , pokroić w cienkie plasterki. Foremkę wyłożyć folią a na nią plasterki pomarańczy. 1/4 szklanki soku zagotować i rozpuścić w nim zelatynę. Śmietankę ubić z cukrem i wanilią. Do żelatyny dodać kilka łyzek bitej śmietany, wymieszać , po czym połączyć z resztą śmietany,dodać skórkę cytrynową i posiekaną miętę. Resztę soku polączyć z likierem, nasączyć biszkopty. Na spód formy wyłożyć trochę kremu śmietankowego , rozsmarować. Na to ułożyć ciastka, przykryc warstwą kremu. Czynność powtórzyć ąż do wyczerpania skladników. Włożyć do lodówki do schłodzenia minimum 3 godz. Przed podaniem wyjąć , odwrócić dnem do góry udekorować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię deserki,oj lubię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    taki deser to jest to
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutki deserek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    pod mój smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !