Sposób przygotowania

Marchewke zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac mięso, jajo, sól, pieprz, zioła i tarta bułke (tyle zeby wyszła masa jak na mielone). Wyrobic wszystko na gładka masę, formować pulpety. Zagotować 1 litr wody z dodatkiem kostki rosołowej, odrobine posolić. Do wrzacego płynu wkładac pulpety i gotowac ok. 20-30 minut od chwili wypłyniecia. Ugotowane pulpety wyjać. Odmierzyć 1/2 litra wody w której sie gotowały, dodać przecier pomidorowy, przyprawić do smaku. W razie potrzeby sos mozna zageścic 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Marchewka sprawdza się w każdym daniu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    same pyszności..........
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    smakowite !
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pulpeciki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !