Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
marchew 1 szt
jajko 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
zioła-pietruszka, koperek, prowansalskie itp do wyboru
sól, pieprz
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z marchewką

Marchewke zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac mięso, jajo, sól, pieprz, zioła i tarta bułke (tyle zeby wyszła masa jak na mielone). Wyrobic wszystko na gładka masę, formować pulpety. Zagotować 1 litr wody z dodatkiem kostki rosołowej, odrobine posolić. Do wrzacego płynu wkładac pulpety i gotowac ok. 20-30 minut od chwili wypłyniecia. Ugotowane pulpety wyjać. Odmierzyć 1/2 litra wody w której sie gotowały, dodać przecier pomidorowy, przyprawić do smaku. W razie potrzeby sos mozna zageścic 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.05.2012 08:51
lubię pulpeciki:)
manaika 18.04.2012 08:49
muszę wypróbować
Grażyna13 22.10.2011 22:53
smakowite !
Magdalena80 22.08.2011 23:28
pyszności
jogobella231
jogobella231 27.06.2011 13:14
super
ziutula
ziutula 01.06.2011 01:01
same pyszności..........
anemon 24.04.2011 18:31
Marchewka sprawdza się w każdym daniu.
Mati13 10.12.2010 15:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak