Sposób przygotowania

Mięso umyć oczyścić z żył , zbić tłuczkiem, posypać przyprawami i posypać mąką.Obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Umyte śliwki wypestkować, dodać do mięsa w brytfance wraz z sokiem z cytryny.Piekarnik nagrzać do 200*C, wstawić brytfannę i piec do czasu , aż z mięsa będzie wypływał klarowny sok. W tym czasie podlewać wytworzonym sosem.. Pod koniec pieczenia wlać śmietanę. Miękkie mięso wyjąć , pokroić w plastry, sos przetrzeć przez sitko , doprawić do smaku i polać mięso.Wołowinkę podawać z kluskami kładzionymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    podoba mi się ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy sposob na wołowinę
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    niestety nie jadłam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    zjadłabym chętnie kawałek tak pysznie przyrządzonego mięska:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmmmmmm super!!!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wołowina ze śliwkami-to brzmi mega smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !