Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w śliwkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg (pieczeniowa)
śliwki 3,5 kg
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 4 łyżki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w śliwkach

Mięso umyć oczyścić z żył , zbić tłuczkiem, posypać przyprawami i posypać mąką.Obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Umyte śliwki wypestkować, dodać do mięsa w brytfance wraz z sokiem z cytryny.Piekarnik nagrzać do 200*C, wstawić brytfannę i piec do czasu , aż z mięsa będzie wypływał klarowny sok. W tym czasie podlewać wytworzonym sosem.. Pod koniec pieczenia wlać śmietanę. Miękkie mięso wyjąć , pokroić w plastry, sos przetrzeć przez sitko , doprawić do smaku i polać mięso.Wołowinkę podawać z kluskami kładzionymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.09.2013 22:50
smaczne połączenie
anemon 15.09.2013 17:05
Wołowina ze śliwkami-to brzmi mega smacznie.
Betka 22.04.2013 09:02
mmmmmmmmm super!!!:)
barbara11561 23.02.2013 15:25
zjadłabym chętnie kawałek tak pysznie przyrządzonego mięska:)
gusia1000 06.02.2013 22:54
niestety nie jadłam.
Mati13 14.07.2012 09:46
ciekawy sposob na wołowinę
Norgiusz 25.05.2012 06:31
super
Norgiusz 25.05.2012 06:30
super
Norgiusz 25.05.2012 06:30
super
ben-ka 05.06.2011 09:50
podoba mi się ten przepis
iwona332 27.09.2010 00:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak