Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć i odcisnąć.Cebulę pokroić i przyrumienić lekko na tłuszczu.Mięso , bułkę i cebulkę zemleć.Zółtka utrzeć z połową masła dodać sól, pieprz, startą gałkę i zioła (mogą być suche).Połączyć to z mięsem i z wcześniej ubitą pianą z białek.Wyłożyć do wysmarowanej formy,mokrą łyżką lub ręką wygłladzić , skropić tłluszczem i upiec. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 30 - 40 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowego 1 bułka 1 cebula ok.6 dkg masła lub margaryny 3 jajka 1 łyżka zieleniny 2 łlyżki tartej bułki sól, pieprz,gałka muszkatołowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Można wykorzystać mięso z rosołu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pychotka:*
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    o ciekawe
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mogę z zupki mięso wykorzystać
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Myślę, że i na zimno z kromką chleba świetnie smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    extra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !