Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amoniak 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

Jajka ubić z cukrem,dodać rozpuszczoną margarynę potem mąkę i amoniak.Wymieszać i upiec placek.Następnie zrobić masę.Jajka ubić z cukrem i delikatnie wlewać do mleka robiąc z tego budyń.Na końcu dodać łyżkę galaretki czerwonej ,dobrze wymieszać. Ostudzone ciasto przekroić dwa razy , posmarować masą dowolnie ozdobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.02.2014 10:32
Podoba mi się :)
RenataZ-et 28.08.2013 23:42
super ciasto
gusia1000 06.02.2013 22:50
pycha.
maciek7 16.06.2012 20:30
super
anemon 27.05.2012 07:44
A ja jeszcze nigdy nie robiłam stefanki, choć bardzo lubię to ciasto. Teraz mam przepis i okazję, aby go wykorzystać.
marta34 14.04.2012 11:23
super
Ada-Gaba 28.02.2012 07:00
fajny przepis
kamyk 15.02.2012 21:01
pyszna ta stefanka
kuklik 16.11.2011 09:48
super
romanrafal
romanrafal 08.11.2011 17:51
fajne
maciek7 04.10.2011 20:46
super
Wacław 15.07.2011 09:44
Ciekawy przepis.
ben-ka 18.04.2011 09:18
dawno nie robiłam z tym,że mój przepis jest z marmoladą:)
Izabela/bella81 12.04.2011 09:02
fajna nazwa;)
misia53 01.08.2010 19:34
SKŁADNIKI: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka amoniaku MASA: 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej
MAŁGORZATA108 21.07.2010 18:42
Wypróbuję w weekend!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak