Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z ciasta półfrancuskiego

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
tłuszcz 20 dag
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 3 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z ciasta półfrancuskiego

Wszystkie składniki razem przesiekać nożem i szybko połączyć. Włozyc do lodówki na 2 h. Wyciągać z lodówki po kawałku i wałkować na grubość 0,5 cm. Ciąć paski szerokości 2,5 cm i długości 20 cm. Nawijać na specjalne metalowe wałki. Piec w mozno nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Po ostudzeniu wyciagnąć wałki, napełnić kremem, bitą smietaną lub konfitura. Można dodatkowo posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.08.2013 20:34
Uwielbiam takie rurki.
Alex_M 20.04.2013 10:25
chetnie bym zjadla chociaz jedna :)
zuzanna_z 30.05.2012 12:11
super
edyta44 29.05.2012 09:19
pychotka
Katarzyna59 18.05.2012 20:16
bardzo apetyczne
anulka69 19.02.2012 18:28
lubię takie
Ada-Gaba 07.02.2012 21:49
pyszne
Iwona51
Iwona51 24.11.2011 09:44
pycha
Gosia32
Gosia32 04.06.2011 18:47
rewelacja
Halusia 10.04.2011 11:52
Cudne rureczki
Izka192 01.04.2011 17:27
Uwielbiam,głosik:)
MAR3STA 19.01.2011 21:28
świetne te rurki!
plocia 17.12.2010 18:44
Szkoda tylko że nie widziałam nigdzie tych wałków :( chętnie bym wypróbowała
ElizaT 17.12.2010 18:03
Warto je zrobić, wyglądają na dobre
Tetiana 03.12.2010 23:57
uwielbiam!
Karolcia12 01.11.2010 21:41
oj koniecznie muszę wypróbować
Monika193
Monika193 05.08.2010 10:48
moja mama takie robiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak