Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować.Obrane jabłka i gruszki zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w kostkę,śliwki na ćwiartki.Zagotować wodę z solą i cukrem zdjąć z ognia,dodać kwasek cytrynowy.Pokrojone produkty wymieszać,nałożyć do słoików nie uciskając zalać zalewą.Pasteryzować 20 - 30 min w zależności od słoika.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 1 kg kapusty czerwonej 25 dkg gruszek 50 dkg jabłek 25 dkg śliwek 10 dkg cebuli 1 litr wody 1 pełna łyżka soli 2 łyżki cukru łyżeczka kwasku cytrynowego po kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i 1 gożdziku do każdego słoika
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam czerwoną kapuste
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    to jest to
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie mam takiej ,a szkoda.......
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo oryginalna :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    warto ją robić.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna kapustka z takimi dodatkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszna do II dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Musi być pyszna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !