Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na różyczki, opłukać i namoczyć w wodzie. Po pół godzinie odsączyć. Wodę( około 6-8 szklanek) zagotować z cukrem oraz solą i na wrzątek wrzucać różyczki kalafiora. Gotować go do 10 minut i odsączyć. Ananasa wyjąć z puszki i odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki. Do salaterki włożyć kalafior, ananasa i orzechy włoskie, wymieszać ze śmietaną. W razie potrzeby doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marzanna

    nigdy nie jadłam, ale chętnie wypróbuje ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Przepis wart wypróbowania :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    Pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dziwne połączenie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekaw czy kalafior polubi się z ananasem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada się ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !