Sposób przygotowania

Ugotowane mieso obrać od kości, jeśli potrzeba pokroic na mniejsze kawałki. Dodać starty ser i jajo. 1/2 szklanki bułki tartej namoczyć wodą, dodac do masy na kotlety. Wszystko przyprawić sola i pieprzem i wyrobić na jednolita mase (jesli jest zbyt wilgotna dosypać odrobinę tartej bułki). Z przygotowanej masy formowac kotlety, obtaczać w tartej bułce i smazyć na oleju na złoty kolor. Podawać z kasza lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne wykorzystanie mięsa, z którym czasami nie wiadomo co zrobić. Smaczne i oszczędne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !