Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z ziemniaków

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mąka krupczatka 2 łyzki
czosnek ząbki 1 szt
zielenina 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z ziemniaków

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przegnieść przez praskę, wbic do nich dwa całe jaja. Posiekana cebulkę zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodac cebulke, rozgnieciony ząbek czosnku, mąkę krupczatkę, sól, pieprz i zieleninę. Wszystko razem utrzec na gładka masę. Formować małe sznycelki, obtaczac w bułce tartej, kłaść na rozgrzany tłuszcz i piec z obu stron (delikatnie przewracać).
Podawać z surówką, z sosem lub innymi mięsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.04.2013 11:22
lubie takie kotleciki :)
olkaaa 09.04.2012 16:47
extra
jeta72 17.03.2012 22:31
świetne
Monika193
Monika193 05.08.2010 10:48
pyszneee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak