Sposób przygotowania

Wątróbke oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbke, cebule i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak zeby nie było duzych kawałków, ale tez żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówka z kwaszonej kapusty lub buraczkami. Ten przepis jest moja modyfikacja przepisu uzytkowniczki Halina07. Oryginał przepisu znajduje się tu: http://www.gotujmy.pl/watrobka-inaczej,przepisy,35816.html

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Coś nowego z wątróbki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam placuszki i by pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    robię podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kiedyś robiłam i są smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !