Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 czubata łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki

Wątróbke oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbke, cebule i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak zeby nie było duzych kawałków, ale tez żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówka z kwaszonej kapusty lub buraczkami. Ten przepis jest moja modyfikacja przepisu uzytkowniczki Halina07. Oryginał przepisu znajduje się tu: http://www.gotujmy.pl/watrobka-inaczej,przepisy,35816.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 16.03.2012 15:21
ciekawy pomysł
ben-ka 02.02.2012 08:45
kiedyś robiłam i są smaczne:)
eli_555 09.10.2011 23:31
robię podobne
Sarenka 06.10.2011 19:29
Robiłam placuszki i by pyszne.
anemon 16.06.2011 07:26
Coś nowego z wątróbki.
pioge7 07.02.2011 09:16
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak