Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę wraz z usmażoną na złoto cebulką. Dodajemy sól , pieprz, jajko sporo majeranku i dobrze wyrabiamy. Ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez praskę , formujemy w misce i dajemy taką samą część mąki - mie zadużo ,żeby nie były twarde.Dodajemy jajko i trochę soli ,zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm , szklanką wykrawamy kółka i nakładamy farsz . Ładnie formujemy kulki i układamy na stolnicy. W dużym rondlu zagotowujemy wodę i wrzucamy na wrzątek (osolony) i gotujemy aż do wypłynięcia na wierzch.Delikatnie wyjmujemy i polewamy cebulką z tluszczem i boczkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.02.2013 22:46
zawsze dobre.
Motorek 12.01.2013 11:20
pycha
Stenka 21.08.2012 21:02
apetyczne, tak duzo nadzienia
Norgiusz 25.05.2012 06:32
piękne zdjęcia, zawsze lubię jak w pyzach jest dużo mięska:)
Beatris 26.01.2012 13:20
Z przyjemno?ci? zjad?abym kilka.
ewaa 16.09.2011 21:52
Uwielbiam...
smakoszek 08.09.2011 09:52
pyszniutkie
monika154 08.09.2011 08:13
pycha
Kopiko1983 23.07.2011 19:49
Uwielbiam...
anemon 30.06.2011 08:52
Super apetycznie wyglądają, duuużo mięsa, mało ciasta, tak jak lubię / jeść, a nie robić/.
barbara11561 21.05.2011 08:18
Bardzo pyszne ,w smaku i z wyglądu:)
Aneta41 01.04.2011 09:48
nie przepadam, ale wygladaja super
hastalavista 28.03.2011 13:59
smakowite
ben-ka 09.01.2011 19:02
Ale bym zjadła:) nie mogę oglądać Twoich przepisów bo dostaję ślinotoku na sam widok:)
eli_555 18.09.2010 21:54
pycha
Ewa104 29.07.2010 21:42
Mniam! Muszę je zrobić.
misia53 26.07.2010 00:26
SKŁADNIKI: Na ciasto : ziemniaki - ok 1 kg w zależności ile chcemy zrobić mąka pszenna 1 jajko sól Na farsz: Mięsko jakie zostanie nam z zupy - najlepiej mieszane cebula 2 sztuki trochę smalcu jajko sporo majeranku sól i pieprz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak