Sposób przygotowania

Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę wraz z usmażoną na złoto cebulką. Dodajemy sól , pieprz, jajko sporo majeranku i dobrze wyrabiamy. Ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez praskę , formujemy w misce i dajemy taką samą część mąki - mie zadużo ,żeby nie były twarde.Dodajemy jajko i trochę soli ,zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm , szklanką wykrawamy kółka i nakładamy farsz . Ładnie formujemy kulki i układamy na stolnicy. W dużym rondlu zagotowujemy wodę i wrzucamy na wrzątek (osolony) i gotujemy aż do wypłynięcia na wierzch.Delikatnie wyjmujemy i polewamy cebulką z tluszczem i boczkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 5
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: Na ciasto : ziemniaki - ok 1 kg w zależności ile chcemy zrobić mąka pszenna 1 jajko sól Na farsz: Mięsko jakie zostanie nam z zupy - najlepiej mieszane cebula 2 sztuki trochę smalcu jajko sporo majeranku sól i pieprz
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam! Muszę je zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale bym zjadła:) nie mogę oglądać Twoich przepisów bo dostaję ślinotoku na sam widok:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    smakowite
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    nie przepadam, ale wygladaja super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pyszne ,w smaku i z wyglądu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Super apetycznie wyglądają, duuużo mięsa, mało ciasta, tak jak lubię / jeść, a nie robić/.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Uwielbiam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemno?ci? zjad?abym kilka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    piękne zdjęcia, zawsze lubię jak w pyzach jest dużo mięska:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne, tak duzo nadzienia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    zawsze dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !