Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki na włoską nutkę
Kroki postępowania
Podawać gorące .
Ciasto: | |
mąka pszenna | 60 dag |
jajko | 4 sztuki |
sól | szczypta |
woda letnia | 1/2 szklanki |
Farsz: | |
mięso wieprzowe bez kości | 15 dag |
mięso wołowe bez kości | 15 dag |
pierś z kurczaka | 15 dag |
jajko | 2 sztuki |
cebula | 1,5 sztuki |
parmezan starty | 15 dag |
wino białe wytrawne | 70 ml |
masło | 2 łyżki |
oregano | 1 łyżeczka |
sól | do smaku |
okrasa | |
słonina | 100 g |
cebula | 1 sztuka |
bulion | 200 ml |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: