Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem na stolnicy, dodając jajko i po łyżce śmietany. Szybko ciasto zarobić, wynieść w chłodne miejsce na 2-3 h. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Z ciasta półfrancuskiego mozna piec kremówki, przekładac masą, marmoladą, posypac cukrem z pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wypróbuję napewno :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    robię tak samo!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !